Programació

el nostre món, la nostra llengua

Gaudir junts d’un entorn com el nostre és un món d’experiències per a compartir. Per això hem programat diferents activitats excursionistes i culturals. Escull la teva.

Rutes Muntanya​

Hem preparat diverses eixides d'escalada amb diferents graus de dificultat.

Rutes Muntanya

Nivells de Dificultat

Rutes Famílies

Carrascar
de la Font Roja

Veure Més

Agres- Caves Serra Mariola

Veure Més

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist Info

Barranc del Cint-Font Serelles

Veure Més

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist Info

Excursions Rutes Familiars

Si allò que sents més com a teu es la tranquil·litat i passejar en família per paisatges plens d’història i natura.

foto general de la secció
Escalada

Hem preparat diverses eixides d'escalada amb diferents graus de dificultat.

Escalada

 • Població: Muro d’Alcoi
 • Entorn: Parc Natural de La Serra Mariola
 • Dia de l’eixida:dissabte 3 de desembre de 2022 Parc Natural de La Serra Mariola
 • Zona d’Escalada: Penya del Frare
 • Temps a peu des del vehicle: 15-20 min

Descripció de la Zona: Zona d’Escalada Esportiva i opcional, Zona d’Escalada Clàssica, predominant les vies de fins 6º grau de dificultat. La zona Esportiva actualitzada a principis de 2019, vies amb una alçada mitjana per dalt dels 30 metres. Amb un total de 25 vies d’escalada. Peu de via accessible i generalment còmode, apte per a nens (amb les precaucions pertinents). La zona d’escalada Clàssica té una alçada màxima de 110 metres, amb vies de caràcter clàssic semi-equipat majoritàriament, amb l’existència de vies de 3-4 llargs, completament equipades. Aquesta Zona, compta amb un total de 66 vies d’escalada, amb cert compromís.

Descripció Activitat per a l’Aplec: Eixida des de l’Institut Pare Vitòria, amb autobús. Hora d’eixida 8:00 h fins després de dinar. Tornada al lloc d’encontre amb l’autobús 16:30h. El lloc de carrega i descarrega de participants amb autobús, serà a l’encreuament de la via Verda amb la Senda de Pujada a la Penya del Frare.

Dades Generals de la Zona:

https://escalaralcoiaicomtat.org/penya-del-frare.html 

 • Població: Alcoi
 • Entorn: Parc Natural de La Mariola
 • Dia de l’eixida:  Diumenge 4 de desembre de 2022
 • Zona d’Escalada: Barranquet de Ferri
 • Temps a peu des del vehicle: 10-15 min

Descripció de la Zona:Zona d’Escalada Esportiva, predominant les vies d’iniciació, amb equipaments actualitzats entre 2019-2020. Dificultats des de 4º fins 8a, majoritàriament vies de 5º i 6º grau. Amb un total de 71 vies d’escalada, amb una Mitjana de 15-20 metres d’alçada. Peu de via accessible i generalment còmode, apte per a nens (amb les precaucions pertinents)

Descripció Activitat per a l’AplecEixida des de l’Institut Pare Vitòria, amb autobús. Hora d’eixida 8:30 h fins després de dinar. Tornada al lloc d’encontre amb l’autobús 16:30-17h. El lloc de carrega i descarrega de participants amb Autobús, a la Zona del Preventori serà a la Residència Geriàtrica.

Dades Generals de la Zona:

https://escalaralcoiaicomtat.org/barranquet-de-ferri.html

*Possibilitat de visitar al llarg del dia, la Zona d’Escalada de l’Hortet del Pobre (Basseta), situada a menys de 10 mins del Barranquet de Ferri.

 • Població: Alcoi
 • Entorn: Parc Natural de la Mariola
 • Dia de l’eixida:  Dilluns 5 de desembre de 2022.
 • Zona d’Escalada: Uixola
 • Temps a peu des del vehicle: 1 min

Descripció de la Zona:

 Zona d’Escalada Esportiva, predominant vies de grau mig. Amb peu de via còmode per a famílies, segons quin Sector. Més de 70 vies distribuïdes en 12 Sectors. Amb una alçada mitja de 20 metres. Zona curiosament ‘Urbana’.

Descripció Activitat per a l’Aplec:

Eixida des de l’Institut Pare Vitòria, amb autobús, cotxes particulars o a peu. Hora d’eixida 9:00h fins hora de dinar (si el trasllat es fa a peu, l’eixida seria mitja hora abans). Tornada al lloc d’encontre amb l’autobús o aparcament de la Uixola, a les  13:30h. 

Dades Generals de la Zona: https://escalaralcoiaicomtat.org/uixola.html

app

Descarrega la APP “ESCALAR ALCOIÀ I COMTAT”

Orientació

L’orientació és una activitat esportiva camp a través, a contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, sendes, camins, rius, edificacions,vegetació, etc). Cada corredor va sol i guanya aquell que va segur per l’itinerari més idoni amb la màxima velocitat possible.

L’orientació té dues vessants que sempre comparteixen terreny de joc:

1. Esport d’alt nivell amb esportistes que competeixen al límit de les seves possibilitats. Podeu veure un exemple en aquest vídeo:

2. Un esport familiar que es pot practicar amb tots els membres de la família, conjuntament o per separat. A totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells, des dels més senzills d’iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats. D’aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida.

L’orientació és un esport integral i complet en cos i ment, que apropa als participants a la natura i els hi ofereix una gran sensació de llibertat.

Vídeo reportatge a Temps d’Aventura de TV3.


Les curses d’orientació tenen diferents modalitats i es poden practicar a peu, amb BTT o inclús amb cadira de rodes!

 

 

Coordinador general de l’activitat
Montse Ripoll
Director tècnic
Juan Antonio Montes

Secretaría de la prova
María Domenech

Responsable de seguretat
Javier Villar Aura

ENTITATS ORGANITZADORES
Centre Excursionista Alcoi
Centre d’Esports
Ajuntament d’Alcoi

 

El mapa de Cervantes-Riquer discorre per la conca d’un dels rius principals que creuen la ciutat d’Alcoi, i es caracteritza per ser un terreny mixt que barreja zones enjardinades i urbanitzades.

És un mapa idoni per a la iniciació d’aquesta disciplina, i el seu entorn ens ofereix una riquesa natural i arquitectònica que no deixa indiferents els seus visitants: La història del poble d’Alcoi des dels seus primers assentaments.

Els ponts, les escales, els passos subterranis,… faran les delícies dels participants en aquesta divertida activitat.

 • Es realitzarà en una única jornada matinal, el dissabte 3 de desembre de 2022.
 • Sortida i meta zona PARC DE CERVANTES
 • L’activitat és de caràcter individual o grupal; i les eixides seran escalonades.
PROGRAMA:
 • 09’00h. Obertura del centre d’informació
 • 09’30h. Primeres eixides
 • 12’00h. Últimes eixides
 • 13’00h. Tancament de l’activitat
El punt d’informació i l’eixida de l’activitat estarà situada en el parc de Cervantes. Es recomana accedir a peu.
 • Correlí: Activitat que té com a base el recorregut d’orientació, però amb símbols de dibuix i il·lustracions adaptades als més menuts.
 • Circuit curt: recorregut d’orientació de nivell bàsic.
 • Circuit llarg: recorregut d’orientació de nivell mitjà que tindria com a referència la categoria Infantil.

La inscripció és gratuïta i es farà mitjançant formulari:

https://forms.gle/Ub6WF8pLGW3Ek6aT6

Es fixa de termini fins dijous 1-12-2022 a les 14:00h

Organització de la prova: – juananmontes@gmail.com whatsapp: 651040417 (Juan Antonio Montes) Centre Excursionista d’Alcoi.


Centre Esports Ajuntament Alcoi – Av. Juan Gil Albert, 6 – 03804 Alcoi 96 553 71 09 esports@alcoi.org

Orientació
general sección
Marxa Nórdica

Els orígens de la Marxa Nòrdica es troben a Finlàndia a la dècada dels anys 30 del segle passat.

Marxa Nòrdica

La proposta per a l’aplec d’aquesta secció és realitzar un curs d’iniciació a la MN el diumenge dia 4 de desembre a les 8.00 h en la zona del “riverfit”: el curs constarà de 1hora i seguidament farem una ruta circular des d’allà fins al racó de sant Bonaventura per a posar en pràctica la tècnica apresa en el curs.
Són 13 km aprox. 370+ i un temps estimat de 4,5 hores comptant parades per a explicar tècnica. Places màximes: 30 persones.
“Els orígens de la Marxa Nòrdica es troben a Finlàndia a la dècada dels anys 30 del segle passat. Els esquiadors de fons incloïen en el seu entrenament d’estiu i tardor el que anomenaven marxa amb bastons amb l’objectiu de mantindre la seua condició física fins al començament dels seus entrenaments d’hivern.La pràctica de la Marxa Nòrdica a la muntanya requereix caminar durant un llarg període de temps, (el més ràpid possible en cas de competició), per terrenys de diferents tipologies amb variabilitat de pendents, exigint un gran esforç físic.
En aquest context el control de cada gest adquireix gran importància, en relació tant a l’eficiència com a la seguretat. En aquesta modalitat esportiva, es busca l’eficiència de la marxa i s’integren els bastons sense modificar el gest motor d’aquesta, buscant sempre el major impuls amb la menor despesa energètica.”

Rutes Culturals

Veure Fitxa

DATA
Dissabte 3 i diumenge 4 de desembre de 2022.

EIXIDA/ HORARIS
9:30 h de l’IES Pare Vitòria, en autobús fins a Penâguila. Tornem en autobús a les 16:00 h, l’arribada està prevista cap a les 16:30 h.aVeure Fitxa

DATA
Dissabte 3, diumenge 4 de desembre de 2022.

EIXIDA/ HORARIS
9:00 h des de l’IES Pare Vitòria, en autobús fins a Bocairent. Dinem en la ruta a la població de Bocairent. Tornem en autobús a les 16.00 hores.Veure Fitxa

DATA Dissabte 3 de desembre de 2022.

EIXIDA/ HORARIS 9.30 h des de l’IES Pare Vitória, en autobús fins a Cocentaina. Dinem en la ruta a la població d’Agres. Tornem en autobús a les 16.30 hores.Veure Fitxa

DATA
Diumenge 4 i dilluns 5 de desembre de 2022.

EIXIDA/ HORARIS
9.00 h des de l’IES Pare Vitòria, en autobús fins a L’Orxa. No ens hi quedem a dinar. Tornada a les 14:00h a Alcoi.

Rutes Culturals

Gaudeix de la cultura de la nostra terra, del patrimoni cultural de la ciutat d’Alcoi i dels pobles de les nostres comarques

VISITES GUIADES GENERICA
Visites Guiades

Descobreix Alcoi i tot el que pot oferir-te.

Visites Guiades

Veure Fitxa


Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist InfoVeure Fitxa

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist Info


Veure Fitxa
Documental de l’Ovidi Homenatges-Ovidi Montllor (Alcoi, 1942-Barcelona, 1995 de www.apuntmedia.es:

https://www.apuntmedia.es/programes/homenatges/ovidi-montllor-alcoi-1942-barcelona-1995_134_1297839.html

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist InfoVeure Fitxa

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist InfoVeure Fitxa

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist Info

Veure Fitxa

Veure Fitxa

Conté una mostra de les tradicions i de l’essència de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi en honor al patró Sant Jordi, declarades d’Interés Turístic Internacional des de 1980. 

Possibilitat de visites, el dissabte 3 de vesprada a les 16:00 h i 17:30 h i el diumenge 4 a les 12:30 h. Grups de 50 persones màxim. Durada de la visita 1 h 15’.

De la mà d’experts i professionals coneixerem aspectes del nostre entorn natural, la nostra història, cultura i l’excursionisme en les xarrades de l’espai Àgora. Un espai per compartir!

Xarrades

A càrrec de Jordi Borrell

“Construcció en Pedra seca”

Dissabte 3. Lloc: Espai Àgora a les 16:00h.

A càrrec dels tècnics dels Parcs, Jordi Acosta i Miquel Vives

“Els Parcs Naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola”

Dissabte 3. Lloc: Espai Àgora a les 17:00h.

Imatge cedida per l'autor:
Isabel a Frankfurt 2021 (Acrílic i metall s/llenç 116x116) Antoni Miró

A càrrec de l’escriptor i biògraf Jordi Tormo

Biografia d’Isabel-Clara Simó

Dissabte 3. Lloc: Espai Àgora a les 18:00h.

Imatge cedida per Alcoi Arxiu fotogràfic Tourist Info

A càrrec d’Àngel Beneito Lloris, Doctor en Geografia i Història (CAEHA)

“Recuperació de la memòria històrica al voltant de la guerra civil i els seus espais a Alcoi”

Diumenge 4. Lloc: Espai Àgora a les 17:00h.

Imatge cedida pel Museu Joan Fuster

A càrrec de l’escriptor i filòleg Víctor Gómez Labrado

“Joan Fuster”

Diumenge 4. Lloc: Espai Àgora a les 18:00h.

Projecció i tertúlia a càrrec de Toni Miralles fotògraf i soci del CEA

“Cultura, tradició, territori i llenguatge”

Dilluns 5. Lloc: Espai Àgora a les 17:00h.

A càrrec de Just I. Sellés

“El territori diànic (per terra, mar i aire)”

Dilluns 5. Lloc: Espai Àgora a les 18:00h. 

Assemblea

Assemblea de clubs excursionistes

Dilluns 5. Lloc: Espai Àgora a les 19:00h.

Volem que gaudiu amb nosaltres de la nostra estimada cultura valenciana i us oferim un ventall d’espectacles perquè conegueu una xicoteta mostra dels artistes que tenim a la nostra terra amb una mirada cap al futur i cap a les nostres arrels sense oblidar qui som i d’on venim.

ESPECTACLES

De Cocentaina

Muixeranga Penyeta Blanca

La muixeranga és un element festivotradicional  amb un objectiu principalment religiós que la diferencia dels moderns castellers. El terme muixeranga fa referència a la tradició, als grups que la practiquen, a les figures que es formen i a la música que l’acompanya. La Muixeranga d’Algemesí és la que millor s’ha conservat i data del segle XVIII encara que anteriorment, al segle XVII, hi havia manifestacions del Ball de Valencians derivat de muixerangues. 

La Muixeranga Penyeta Blanca ha recuperat la tradició en les nostres comarques i desenvolupa una tasca formativa i artística.

Actuació: Divendres 2 a les 18:15 h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

Danses

Grup de Danses El Carrascal

https://www.youtube.com/watch?v=TN7bpKL8CfM

Aquest grup va nàixer el 1985 i va ser capdavanter a Alcoi a mantindre les tradicions i costums de la nostra cultura. Actualment té 150 membres actius, que conformen la rondalla, el grup central de balladors, el grup d’adults i el grup de xiquets i xiquetes. Participen al llarg de l’any en nombrosos esdeveniments, muntatges teatrals, festivals i actes festers d’Alcoi com la Romeria a la Font Roja i les festes de Nadal en la Desfilada de “Les pastoretes”, el Bando Reial i la Cavalcada de Reis Mags.

Actuació: Divendres 2 a les 18:45 h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

D'Alcoi

Colla de dolçainers La Cordeta

És una agrupació de música tradicional Valenciana amb seu a Alcoi i es dedica a l’estudi i la interpretació de la dolçaina i el tabal. Des de fa més de 20 anys es dediquen a la recuperació de la música tradicional valenciana, des de l’interior de la banda de música la Vella d’Alcoi, interpretant la dolçaina i el tabal dins i fora del País Valencià.

Actuació: Divendres 2 a les 19:45 h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

“Entreparcs”

Swing26

https://www.youtube.com/watch?v=38V2uotw3XQ&t=53s

Swing 26 és un quintet de jazz que es basa en el gipsy jazz i el swing, aportant arranjaments originals i composicions. Aquest grup pren com a punt de partida la famosa formació de Django Reinhardt “Hot Club du France” amb tres guitarres acústiques manouche, contrabaix i clarinet com a substitut del violí. El seu repertori està format per standards de swing i gipsy jazz, blues, vals musette i boler, inclouen composicions pròpies. La seua força rítmica, la improvisació i les melodies de temes del seu repertori fan que els seus concerts siguen una garantia de diversió i ball.

Actuació: Divendres 2 a les 21:30 h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

Xaranga

Associació Musical Los Muxos

Los Muxos és una xaranga creada el 2014 per una colla d’amics de la Música Nova d’Alcoi. Les ganes de fer festa i ajuntar-se van fer que, poc a poc, s’hi uniren companys i companyes d’arreu del País Valencià, des d’Alzira fins a Agost. El que va començar com una anècdota ha anat creixent i transformant-se. En aquests nou anys de vida, Los Muxos han tocat en nombrosos actes i festes patronals com Fogueres d’Alacant o les Falles.

Actuació: Dissabte 3 a les 21:00h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

Teatre

Xavi Castillo, companyia Pot de Plom.

https://www.potdeplom.com/

Pot de Plom és una companyia de teatre, encapçalada per Xavi Castillo, dedicada a l’humor. Es va crear a Alcoi, el 1992. Fan espectacles teatrals i projectes audiovisuals  com sèries web i programes per a televisió dins de la paròdia i la sàtira política. Han creat un estil propi amb personatges populars i l’actualitat i les notícies els proporcionen molt de material per a realitzar els seus projectes com l’anomenat “Veriueu-ho: teatre d’investigació”, entre altres.

Diumenge 4 a les 19:30h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

Cantautor

Andreu Valor

https://www.youtube.com/watch?v=eixMmNmH3zE

Cantautor de  Cocentaina (el Comtat, 1978), és un artista compromés amb valors com la dignitat col·lectiva, la vida i la llibertat, amb fortes conviccions de defensa de la llengua, la cultura, la humanitat, la terra i les persones. Des de 2007 canta en solitari i ha editat ja 9 discs discogràfics, el darrer, “Un nou món”. L’anterior treball “Insurrecte” va ser guardonat com a millor disc de cançó d’autor i millor gira, per l’Institut Valencià de Cultura.

Actuació: Dissabte 3 a les 19:00h a l’espai Àgora.

Pop Electrònic

Júlia

https://grupjulia.com/videos/plom-live

Júlia és un duet de pop electrònic que té dos discs al carrer, format per Estela Tormo, compositora alcoiana, i Lídia Vila. Es van revelar amb el seu segon treball “Pròxima B” (Hidden Track Records, 2017) com una de les sorpreses musicals de la temporada al País Valencià. El seu disc va ser valorat com el millor disc de l’any per a mitjans especialitzats com Mondo Sonoro Comunitat Valenciana o Beat València i va entrar, a més,  en la llista dels 50 millors discos estatals de Rockdelux.

Diumenge 4 a les 22:00h al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

Música Tradional

Tres fan ball

Tarantel·la Bella

És un grup de música tradicional valenciana integrat actualment per 6 músics. Va nàixer l’any 1993 i ha fet actuacions per tot arreu, tant al País Valencià com a fora: Principat, Illes, Aragó, Castella… Molt de ressò va tindre a través de les Trobades d’Escoles en Valencià i Festes Majors dels pobles. Amb aquest grup gaudirem de la música i dels balls que coneixerem de la mà dels seus components.

Actuació: Dilluns 5 després del sopar de germanor al Pavelló Georgina Blanes de la UPV.

Música

Hiroshi Fujii

https://www.youtube.com/watch?v=40RWpgydrbA Nascut a Kobe (Japon) el 1970. Començà a estudiar piano quan tenia 6 anys amb Akemi Higuchi i des de l’any 1980 començà a estudiar la guitarra amb Shigueru Yamasaki. El 1991 es desplaçà a França per a continuar estudiant la guitarra amb Tania Chagnot a l’Escola Nacional de la Música de “L´Hay-Les-Roses”(París). El 1992 va marxar a Alcoi(Alacant) per a estudiar la guitarra amb el mestre alcoià José Luis González Juliá i el 1999 es va traure el diploma d’instrumentista de guitarra en el Conservatori ”Oscar Esplá” d’Alacant. Finalment, obtingué el títol professional en el Conservatori de Musicà “Juan Cantó” d’Alcoi. Ha rebut classes de guitarra amb David Russel, Manuel Babiloni, Thierry Laforge i Nakagawa Nobutaka. Ha realitzat nombrosos concerts a Japó, França i Espanya. En 1994 començà a estudiar dolçaina amb el mestre contestà Hipólit Agulló i a partir del 1997 estudià amb Xavier Richart alConservatori ”José Iturbi” de València on acabà els estudis de dolçaina el juny del 2000. També ha donat les classes de percussió amb Juan Ponsoda i de trompeta amb Masaki Tanaka. Ha sigut el jurat de l’XIé Certamen Internacional de la Guitarra ”Luys Milan” de l’any 2012. L’any 2013 va eixir com a actor en la sèrie de televisió “El secreto de Puente viejo”. Va organitzar el primer homenatge al guitarrista Jose Luis Gonzalez a Alcoi l’any 2014. Va ser director de l’himne de les festes de moros i cristians d’Alcoi l’any 2016. En aquest any gravà el seu primer Cd, “Reconquesta». El 2017 va actuar com a solista amb l’Orquestra Simfònica Alcoiana amb l’obra Concert d’Aranjuez de Joaquín Rodrigo. El 2018 gravà el seu segon Cd ”fa 25 anys». Actuació: Dimarts 6 a les 10:30h al parc del Passeig d’Ovidi Montllor.

Danses

Grup de Danses Sant Jordi

El Grup de Danses Sant Jordi d’Alcoi va nàixer a mitjan 1989. Es va constituir amb unes quaranta persones, la majoria de les quals ja tenien experiència folklòrica en altres col·lectius, amb l’objectiu d’investigar la indumentària, la música, els balls, les danses tradicionals i els costums dels segles XVIII i XIX en l’antic Regne de València. El seu vestuari, d’hivern, de treball i de festa, tant d’home com de dona, està inspirat en els segles anteriorment esmentats. Tota la indumentària ha sigut recuperada en els arxius, biblioteques, museus… També han pogut accedir a algunes peces originals per a tractar de recuperar fidelment l’estil de l’època.” 

En les seues actuacions sempre utilitzen els instruments característics de l’època i de la zona (dolçaina, tabal i rondall de corda). Compten amb un repertori de les tres províncies del País Valencià. Danses que han aprés o recuperat dels pobles d’origen on, unes vegades el grup de danses local i altres, les persones majors els  les han ensenyades. 

Realitzant un vertader treball de recerca han recuperat el Ball dels Nanos, el Ball de Velles, la Safanòria d’Alcoi, la Dansà i la Jota de l’Agulleta de La Torre de les Maçanes i la Dansà de l’Orxa.

També s’han pogut recuperar de l’oblit els tradicionals gegants i capgrossos dels quals tenen diverses parelles, entre les quals cal destacar a En Roger de Lòria i Na Saurina  d’Entença que representen als antics senyors feudals d’Alcoi. Solen anar acompanyats dels capgrossos que representen les races del món. Tots ells daten dels anys 30. Desitgen i esperen que el treball realitzat siga assumit per futures generacions amb la finalitat que les nostres arrels siguen conegudes per tot el món.

Actuació: Dimarts 6 a les 10:00h cercavila ala Plaça d’Espanya i danses al parc del Passeig d’Ovidi Montllor.

Per als més menuts i menudes tindrem tres vesprades fantàstiques amb la visita de la Bruixa Xocolata amb el contacontes “Contes que ronden i roden”, un taller de manualitats sobre la natura i el reciclatge i el famós teatre de titelles “El Betlem de Tirisiti” del segle XIX amb el personatge principal, Tirisiti, que ens ha robat el cor a tot el públic que any rere any visitem el seu teatre màgic.

ACTIVITATS INFANTILS

Contacontes

LA BRUIXA XOCOLATA

www.silviacolomer.com

Sílvia Colomer, narradora oral i contacontes alcoiana ens emocionarà  i passarem una estona màgica en sentir les històries i llegendes de les nostres muntanyes en “Contes que ronden i roden” de la mà del seu personatge, la Bruixa Xocolata. Us convidem a entrar en la seua web per  descobrir l’apassionant món dels contacontes. Com diu Silvia ”un dia vaig descobrir que les paraules van soltes i les pots agafar prestades per a contar històries”.

Actuació: Dissabte 3 a les 18:00 h al local del Centre Excursionista d’Alcoi.

Taller

TALLER DE NATURA I RECICLATGE

Un taller destinat a xiquets i xiquetes perquè prenguin consciència de la necessitat de canviar els nostres hàbits, alhora que aprenen a estimar l’entorn natural.

Diumenge 4 a les 18:00h al local del Centre Excursionista d’Alcoi.

Bé d’interés cultural

Betlem de Tirisiti

Veure Fitxa

El «Betlem de Tirisiti» és una representació de titelles del s. XIX que reuneix elements argumentals religiosos comuns i coneguts i on es reflecteixen costums locals, fets singulars o tradicions d’Alcoi.

Dilluns 5 de desembre de 2022 a les 16:30/ 17:30 h al Teatre Principal d’Alcoi.

SOPARS

Per als dies de l’ aplec us hem prepararat uns sopars molt especials.

SOPAR FOC DE CAMP

Dissabte 3 desembre a les 20:30 h
al Pavelló “Georgina Blanes” de la UPV

BARBACOA 4 PECES AMB GRAELLADA CAMPESTRE

(1 llonganissa blanca, 1 llonganissa roja, 1 botifarra i 1 cansalada) amb allioli. Opció: menú vegetarià amb graellada de verdures.

Preu: 8 euros. (No inclou beguda)

SOPAR DE GERMANOR

Dilluns 5 desembre a les 21:00 h
al Pavelló “Georgina Blanes” de la UPV

ENTRANTS EN TAULA

Amanida de Sabors (Enciam multicolor amb tomaquetes cherry, formatge de cabra, fruita seca i vinagreta de mel d´ Alcàrria i oli d´oliva verge)

Coca d’oli amg gamba i bleda

Pa de cristall amb espencat i allioli gratinat al forn

Fritura de peix fresc fregit i gambosins arrebossats de la llotja de Santa Pola

Regirat de bolets de muntanya amb ous de corral

PLAT PRINCIPAL

Rellom “ibèric” amb salsa de bolets i guarnició
o
Bacallà a la romana amb confitura de tomaca i allioli gratinat al forn amb verdures.

POSTRES

Pastís de mousse de xocolate i torrada de rovell d’ ou.
Pa
Café

BODEGA

Vi negre, vi blanc, Cervesa, aigua i refrescos

Preu: 25 euros.

MENÚ INFANTIL EN EL SOPAR DE GERMANOR

Dilluns 5 desembrea les 21:00 h
al Pavelló “Georgina Blanes” de la UPV

ENTRANTS A COMPARTIR

Snacks
Olives
Cuixot i formatge
Nuggets de pollastre

PLAT PRINCIPAL

Hamburguesa completa amb creïlles fregides
o
Pit de pollastre empanat amb creïlles fregides

POSTRE

Gelat

BEGUDA

Aigua i refrescos

Preu: 14 euros.

Durant els dies de l’aplec teniu al vostre abast molts establiments en el centre d’Alcoi amb menús especials de la cuina alcoiana per als participants de l’Aplec. Vos informarem més endavant.